Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

stuki w przednim zawieszeniu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
sebakrop
Sympatyk kropek

Imię: Seba
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 297
Tematy: 1

Post #153951 Wysłany: 07 Sie 2008 15:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam forumowiczów Smile

co może być przyczyną stuków w przednim zawieszeniu jesli wymienione są amorki, poduszki tez nowe. Co jest dziwne ze słychać to tylko i wyłącznie gdy podjezdzam lub zjeżdzam z krawężnika na skręconych kocłach. Problemu nie ma gdy koła sa wyprostowane. Jeśli ktoś sie spotkał z czymś takim prosze o pomoc. Crying or Very sad
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
minidet
Sympatyk kropek

Imię: Wojtek
Dni na forum: 252

Post #154920 Wysłany: 10 Sie 2008 10:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

przeguby stukają na skręconych kołach - było na forum, szukać

Sympatyk kropek

Post #156243 Wysłany: 12 Sie 2008 20:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jednak nie są to przeguby. Objaw jest tylko gdy podjezdzam pod krawęznik, i nie dodaje wtedy gazu. Wymieniam uchwyty stabilizatora. Jeśli ma ktos jeszcze jakis pomysł rade prosze o wypowiedzenie sie Smile
Daniels
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 194
Tematy: 5

Post #156525 Wysłany: 13 Sie 2008 12:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sebakrop Ja też tak mam tylko że u mnie to są tylko trzy przyczyny końcówka drążka skrętnego i dwie tuleje wahacza nie wiem która będzie trafna.

sebakrop
Sympatyk kropek

Post #156589 Wysłany: 13 Sie 2008 15:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Daniels Smile) dzisiaj Ci dokładnie napisze bo własnie bede się zabierał za wymianę uchwytów Smile)
puntolot
Sympatyk kropek

Dni na forum: 217
Tematy: 5

Post #157219 Wysłany: 15 Sie 2008 14:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam w moim puncie stukalo z przodu z prawej strony tak jak u Ciebie - na początku na krawężnikach... nierównościach itp. najpierw przy skręconych kołach a potem nawet przy jeżdzie na wprost nawet na niewielkich nierównościach szosy.Sprawdzałem wszystko co możliwe i nie miałem pojęcia co to bo wahacze ok, stabilizator ok, amortyzator ok. Pytałem się kogo popadnie co to może być bo już brakowało mi sił. Przyszło mi do głowy że może to być przegub i już chciałem się za niego wczoraj zabierać, ale gdy wjechałem na kanał i dokładnie zacząłem przyglądać się każdej śrubce i dokręcać to zauważyłem że jest luźna śruba która trzyma głowiczkę wahacza w części skrętnej zawieszenia pod tarczą hamulcową (nie wiem jak się teraz fachowo na to mówi) To taka śrubka na kluczyk 13. Pomogło jak ręką odjął Very Happy
Przyczyna tego luzu już jest mi znana: miesiąc temu wymieniałem prawe łożysko i mechanicy zapomnieli dokręcić tej śruby jak wszystko składali Neutral
sebakrop
Sympatyk kropek

Post #157293 Wysłany: 15 Sie 2008 19:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

... mam identycznego Kropka jak Ty Very Happy. U mnie wyglada wszystko na dokręcone Smile wymienilem ostatnio gumy od stabilizatora i nadal stuki są Ekhm... teraz mam kupione wahacze i koncówki drążkow Very Happy w poniedziałek wymiana i zobaczymy co dalej Smile
kaceper1987
Forumowicz

Imię: Marcin
Dni na forum: 109
Tematy: 0

Post #157619 Wysłany: 16 Sie 2008 23:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam podobne niezindentifikowane dziwne odgłosy...a wszystko to słychać od wczoraj, od momentu wymiany wahaczy na nowe...w czym może tkwić problem???
pulkownik
Puntomaniak

Imię: Marek
Dni na forum: 485
Tematy: 8

Post #158704 Wysłany: 19 Sie 2008 19:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też się dołączam do pytania.
Stuki w przednim zawieszeniu przy małych nierównościach, wydaje mi się że to końcówki drążków, ale nie chcę wymieniać czegoś co jest dobre.

puntolot jak byś mógł zamieść fotkę które to śruby.

Sympatyk kropek

Post #158769 Wysłany: 19 Sie 2008 22:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

... hejka Smile własnie jestem po wymianie prawego wahacza i prawej końcówki drążka Smile jazda testowa zrobiona i stuków brak (w końcu) hehe troszeczke pracy przy tym jest bo i bez kanału sobie radzilem ale za to jaka satysfakcja z roboty Smile we czwartek lewa strona i będzie git Smile koszt wahaczy i końcówek wraz z kurierem 222 Smile całość kupiona na allegro Smile http://allegro.pl/item414454753_wahacz_koncowka_drazka_fiat_punto_i_1_kpl_b81.html
czech22
Puntoświr

Dni na forum: 235
Tematy: 8

Post #158923 Wysłany: 20 Sie 2008 13:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sebakrop nie zapomnij ustawić zbieżność.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat