Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Punto II FL 1.4 16V Dynamic 95KM 2003r. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
majsta7
Puntoświr

Imię: Waldek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 138
Tematy: 9

Post #156111 Wysłany: 12 Sie 2008 15:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzisiaj bylem u fachmena sprawdzic czy poduszki sa nowe czy nie... i to czego sie balem stalo sie faktem... poduszek nie ma Evil or Very Mad Poprzedni wlasciciel mowil ze sa. Jakbym go spotkal to bym zabil Evil or Very Mad Co teraz radzicie... zakladac nowe czy sobie odpuscic ??

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 896
Tematy: 155

Post #156123 Wysłany: 12 Sie 2008 16:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możesz iść do sądu i sprawa jest wygrana :] Niech daje kase na 2 NOWE poduszki ]:-> Very Happy Kupisz używane albo i nie :] 2 nówki poduszki to koszt grubo ponad 2,5tys zł :] Wiec warto zrobić awanturę z tego powodu Smile

Puntoświr

Post #156130 Wysłany: 12 Sie 2008 16:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiem ze mam taka mozliwosc ale szczerze mowiac... nie chce mi sie włóczyc po sadach z jakims pedalem za przeproszeniem. Jestem nerwowym czlowiekiem wiec serducho wole oszczedzic Smile A koles mieszka daleko ode mnie, nie wiadomo jak to by sie dlugo ciagnelo itd. Poza tym samochod kupilem niezbyt drogo jak na taki silnik i takie wyposazenie Smile

Rafalinek
Puntoświr

Imię: Rafał
Dni na forum: 638
Tematy: 4

Post #156131 Wysłany: 12 Sie 2008 16:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Możesz iść do sądu i sprawa jest wygrana :] Niech daje kase na 2 NOWE poduszki ]:-> Very Happy Kupisz używane albo i nie :] 2 nówki poduszki to koszt grubo ponad 2,5tys zł :] Wiec warto zrobić awanturę z tego powodu Smile

Nie był bym takim hurra optymistą z tym sądem. A 2,5 tys raczej na 2 nowe poduchy nie starczy. Koszt samego czujnika z tego co się orientuję to jakieś 1 - 1,5 tys. chyba.
PS. Autko bardzo fajne, pozazdrościć Very Happy Very Happy Very Happy

ipIV
مدير

Post #156132 Wysłany: 12 Sie 2008 17:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trudno.... miał być lekko puknięty... a jednak miał dzwona, że poduszki wywaliło... poduszki miały być - nie ma... ja bym już dzwonił i pogadał sobie co on na to... jak on nic to bym gościa postraszył sądem... ;>

[ Dodano: 12 Sie 2008 18:00 ]
Rafalinek napisał:

Nie był bym takim hurra optymistą z tym sądem. A 2,5 tys raczej na 2 nowe poduchy nie starczy. Koszt samego czujnika z tego co się orientuję to jakieś 1 - 1,5 tys. chyba.

No to tym bardziej Smile

Puntoświr

Post #156133 Wysłany: 12 Sie 2008 17:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zadzwonic... oczywiscie zadzwonie Smile Powiem mu co o tym mysle i bede probowal sie dogadac.. sadem tez moge postraszyc ale oczywiscie do sadu nie pojde

Rafalinek napisał:
PS. Autko bardzo fajne, pozazdrościć Very Happy Very Happy Very Happy

Dzieki Smile

czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 463
Tematy: 12

Post #156137 Wysłany: 12 Sie 2008 17:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

majsta7 niech oddaje pieniądze a ty mu samochód, fajny silnik cię nie uratuje, mnie już kiedyś poducha łapała, nigdy nie wiadomo...

majsta7
Puntoświr

Post #156178 Wysłany: 12 Sie 2008 18:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czlowieksukcesu napisał:
majsta7 niech oddaje pieniądze a ty mu samochód, fajny silnik cię nie uratuje, mnie już kiedyś poducha łapała, nigdy nie wiadomo...

Nie ma takiej opcji bo:

1) Samochod mam od prawie 3 miesiecy wiec to za pozno chyba

2) Wpakowalem w niego troche kasy (poprawki lakiernicze, dokladniejsze spasowanie przedniego zderzaka z lampami, dokupienie kilku duperelek do zderzaka, wymiana oleju, wszystkich filtrow, plynu chlodniczego, montaz nowych czujnikow parkowania i duzo innych rzeczy) wiec za to bym kasy nie dostal

3) Nawet gdyby to oddalby mi tyle ile jest napisane w umowie a kwote w umowie zanizylismy i to znacznie

i po czwarte i najwazniejsze Smile
4) Nie oddam tego auta zadnemu fagasowi Smile bo za bardzo jestem z niego zadowolony Smile Odrobilem go tak ze jest w 100% sprawny i wyglada zewnetrznie bez zarzutu. Jezdzi sie nim swietnie i na razie jest bezawaryjny a to jest dla mnie najwazniejsze. Poduszka to nie wszystko..bo są samochody ktore poduszek nie maja wcale i kierowcy jakos jezdza, wiec ja tez jakos dam rade.

Mowiac ogolnie auto jest za piekne zeby je oddac Smile

MatiGP
Puntoświr

Imię: Mateusz
Dni na forum: 258
Tematy: 10

Post #156193 Wysłany: 12 Sie 2008 19:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

majsta7 To nie dobrze, że nie masz poduchy, ale na przykład Polonez też nie ma, a zderzenie wcale nie jest takie złe Wink Mam Secento i wolałbym mieć Twój samochód bez poduszki niż tego całego Seja...

Puntoświr

Post #156197 Wysłany: 12 Sie 2008 19:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

MatiGP napisał:
Mam Secento i wolałbym mieć Twój samochód bez poduszki niż tego całego Seja...

i dlatego nie oddam go nikomu Very Happy dopoki nie bede go chcial sprzedac a to na razie sie nie szykuje ;]

ipIV
مدير

Post #156206 Wysłany: 12 Sie 2008 19:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiedz, ze sprzedając go albo powiesz prawdę, albo .... wyjdziesz na oszusta i możesz mieć problemy Smile

Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 463

Post #156229 Wysłany: 12 Sie 2008 19:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to chociaż wstaw jasne zaślepienie AirBag'u pasażera żeby tak nie biło po oczach Cool

majsta7
Puntoświr

Post #156257 Wysłany: 13 Sie 2008 11:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Wiedz, ze sprzedając go albo powiesz prawdę, albo .... wyjdziesz na oszusta i możesz mieć problemy Smile

Nigdy nie pozwolilbym na to zeby byc takim dupkiem jak tamten koles, oczywiscie powiem prawde przy sprzedazy ale jak juz mowilem wczesniej... na razie nie planuje go sprzedac bo szkoda mi tak zaje....... auta Smile

czlowieksukcesu napisał:
to chociaż wstaw jasne zaślepienie AirBag'u pasażera żeby tak nie biło po oczach Cool

Pracuje nad tym Smile juz szukalem na allegro bialej zaslepki ale nie bylo, bede szukal dalej i zmienie ja Smile

[ Dodano: 13 Sie 2008 12:59 ]
Wiecie co... rozmawiałem wczoraj i dzisiaj z wieloma osobami na temat mojego problemu ziwązanego z poduszkami, co mam zrobic, co mi sie nalezy itd. Wszyscy jednoznacznie stwierdzili ze tak nie moze byc i zeby sie z nim sadzic. Troche mnie to podbudowalo jakos i stwierdzilem ze jednak tak po prostu tej sprawy nie zostawie.. Powiedzialem sobie ze raz kozie smierc i jak bedzie trzeba to pojde mu zalozyc sprawe!! Bo jak by nie bylo to kupujac samochod stracilem na tym i to nawet niemalo bo poduchy nie sa tanie.
Na razie jednak sprobuje sie z gosciem jakos dogadac. Wlasnie niedawno do niego dzwonilem i na spokojnie przedstawilem mu problem. On stwierdzil ze tez jest w szoku bo sam o tym nie wiedzial i dalej gadalismy..ble ble ble. W koncu powiedzialem mu: Co teraz?? Jak Pan to widzi?? Co Pan proponuje?? Konkretnej odpowiedzi mi nie dal. Powiedzialem mu ze niech ta sprawe spokojnie w domu przemysli i przedzwonie pod koniec tygodnia spytac sie co stwierdzil i jaka jest jego propozycja. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale gdzies w trakcie rozmowy wspomnial cos ze jak bedzie na gieldzie w Poznaniu to rozejrzy sie nad poduszkami. Na razie wiec czekam..mam nadzieje ze obejdzie sie bez sadu Smile

tolekcacek
Puntomaniak

Dni na forum: 399

Post #156599 Wysłany: 13 Sie 2008 16:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja bym tam nigdy auta po przejściach nie kupił, takie jest moje zdanie Smile Mój kolega kupił sobie audi a 4 "po delikatnej stluczce". Cieszy miche, "mam lepsze autko, jezdzisz zapalniczka, fiat to grat, mam klimea ty sie smazysz, mam 150 koni itp itd ble ble pol zartem pol serio same och, ah " spotykamy sie za tydzien a ten znowu przyjezdza swoim starym clio z miną delikatnie zawstydzoną. Ja sie pytam czy mu sie audica zepsula. A on ze nie, tylko byl na jakiejs drobnej naprawie w ASO,a mechanik powiedzial mu ze w tym aucie juz ktos stracil zycie. Nie bylo poduszek zla geometria, wszystko klejone, itp itd. Sprzedal po 2 tygodniach zabawy 3 tys taniej niz kupil, skusil go dobry silnik i wyposazenie i zle na tym wyszedl, a zaplacil tyle co ja za swoje punto ( 15,500 zl) Smile Moze nie ma klimy i super osiągów ale jestem pewien że nie zablokuje mi się tylny hamulec, czy też nie odpadnie mi kolo w czasie zakrętu Smile I radze ci porządnie go posprawdzać szczególnie hamulce ( bo od zepsutego silnika nikt jeszcze życia nie stracił, no chyba że byl to samolot:P), a najlepiej sprzedać, bo w bitym aucie to nigdy nic nie wiadomo Smile

0-100km/h : http://pl.youtube.com/watch?v=tAm-qSo3-II
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ipIV
مدير

Post #156603 Wysłany: 13 Sie 2008 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja bym go zawiózł do ASO... czy do kogoś kto ma fiaty w 1 palcu i niech określi czy miał dużego dzwona czy takiego, że wsio jest ok Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat