Dziś wyczyściłem w moim Kropku przepustnicę i silniczek krokowy... zasyfiałe to było strasznie, przebieg 107 kkm... jednak nadal falują obroty (na benz i na gazie) a co gorsza samoistnie rosną obroty i dochodzą nawet do 2800 (to tylko na benzynie). Do tego Kropek zaczął spalać 11 litrów gazu na 100 w trasie - prędkości 90 - 100 km/h. W ASO mówią że sonda Lambda - ta pierwsza - ma niestabilną pracę, napięcnie w niej skacze od 50 do 671 mV.
czy ktoś ma inne pomysły???
proszę o pomoc Koledzy
Wymieniałem i sonde i pzrepustnice z krokowcem, w sumie cały kolektor kupiłem:D
Sonda, to obroty falują przy rozpędzaniu, się, źle wchodzi na nie, i dużo pali...
Z kolei krokowiec, to czasem czyszczenie juz nic nie daje, u mnie tez nic nie dało, jak obroty same się przyśpieszają. to musisz kupic przepustnice z krokowcem. Dodatkowo u mnie obroty wolno, schodził z wysokich na niskie....
Ja kupiłem rok temu, taki cały, od niego, stan no super, przebieg 30tysi... Kompletny z wtrskami itp, czujniki wsie...
OK dzięki Adas a jeśli ja mam LPG to ten kolektor, który mi podrzuciełes pewnie nie będzie bez przeróbek pasował co??Moja instalacja to: Landi Renzo - mieszalnikowa-niestety taką zamontował poprzedni właściciel Będę wdziećzny za odpowiedź
_________________ Forza Italia!
Mk II FL 1.2 8V
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 582
Tematy: 35 Skąd: Białystok
tez mam mieszalnikową hehe. . NO ale mieszalnik masz w filtrze powietrza..więc jak ma niepasować?? Kolektora się nie przerabia. Po drugie, wymienisz se tylko przepustnice z krokowcem..a reszta cześci z niego na zapas
no dzięki Adas za wyczerpujące info. masz rację - przy takim obrocie sprawy to nawet do mechanika nie pojadę tylko sam wsio zrobię.
zastanawia mnie jednak jedno. teg Gośc posze coś takiego... "WYSTĘPUJA DWA RODZAJE CZUJNIKA :MAGNETI MARELLI , ORAZ BOSCH. PRZED LICYTACJĄ PROSZE O KONTAKT W CELU USTALENIA KOLEKTORA DO ODPOWIEDNIEGO MODELU" - o jakim czujniku mówi? czy o czujniku otwarcia przepustnicy?? czy jakimś innym?
[ Dodano: 09 Sie 2008 22:07 ]
iNTER a jak ten Twój zestawik wygląda? ile to przybyło km? czy na LPG? i za ile moża by od Ciebie wziąć? napisz proszę...
_________________ Forza Italia!
Mk II FL 1.2 8V
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 582
Tematy: 35 Skąd: Białystok
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach