Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

samoistnie rosnące obroty - help Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Kamillo
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 199
Tematy: 9

Post #154727 Wysłany: 09 Sie 2008 17:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziś wyczyściłem w moim Kropku przepustnicę i silniczek krokowy... zasyfiałe to było strasznie, przebieg 107 kkm... jednak nadal falują obroty (na benz i na gazie) a co gorsza samoistnie rosną obroty i dochodzą nawet do 2800 (to tylko na benzynie). Do tego Kropek zaczął spalać 11 litrów gazu na 100 w trasie - prędkości 90 - 100 km/h. W ASO mówią że sonda Lambda - ta pierwsza - ma niestabilną pracę, napięcnie w niej skacze od 50 do 671 mV.
czy ktoś ma inne pomysły??? Question
proszę o pomoc Koledzy Sad

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 582
Tematy: 35

Post #154736 Wysłany: 09 Sie 2008 18:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hej. JEstem w tym expertem:D.

Wymieniałem i sonde i pzrepustnice z krokowcem, w sumie cały kolektor kupiłem:D

Sonda, to obroty falują przy rozpędzaniu, się, źle wchodzi na nie, i dużo pali...

Z kolei krokowiec, to czasem czyszczenie juz nic nie daje, u mnie tez nic nie dało, jak obroty same się przyśpieszają. to musisz kupic przepustnice z krokowcem. Dodatkowo u mnie obroty wolno, schodził z wysokich na niskie....

Ja kupiłem rok temu, taki cały, od niego, stan no super, przebieg 30tysi... Kompletny z wtrskami itp, czujniki wsie...

http://allegro.pl/item409399240_kolektor_ssacy_wtryski_seicento_punto_2_panda.html

Polecam chłopa.

Sonde, musisz szuakć taka do punto 2, zadnych universalnych, moze byc uzywka oby byla 100 procent sprawna. NOwa w Aso sonda wiesz ile kosztuje:)

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kamillo
Puntomaniak

Post #154746 Wysłany: 09 Sie 2008 18:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

OK dzięki Adas Smile a jeśli ja mam LPG to ten kolektor, który mi podrzuciełes pewnie nie będzie bez przeróbek pasował co??Moja instalacja to: Landi Renzo - mieszalnikowa-niestety taką zamontował poprzedni właściciel Sad Będę wdziećzny za odpowiedź Smile

Adas
Puntoświr

Post #154748 Wysłany: 09 Sie 2008 19:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tez mam mieszalnikową hehe. Smile. NO ale mieszalnik masz w filtrze powietrza..więc jak ma niepasować?? Kolektora się nie przerabia. Po drugie, wymienisz se tylko przepustnice z krokowcem..a reszta cześci z niego na zapas Razz

iNTER
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 276
Tematy: 10

Post #154778 Wysłany: 09 Sie 2008 20:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kamillo mam przepustnicę kompletną, wczoraj wyjąłem z mojego autka, założyłem z PI 75KM i ta jest do sprzedania jak chcesz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kamillo
Puntomaniak

Post #154788 Wysłany: 09 Sie 2008 21:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no dzięki Adas za wyczerpujące info. masz rację - przy takim obrocie sprawy to nawet do mechanika nie pojadę tylko sam wsio zrobię.
zastanawia mnie jednak jedno. teg Gośc posze coś takiego... "WYSTĘPUJA DWA RODZAJE CZUJNIKA :MAGNETI MARELLI , ORAZ BOSCH. PRZED LICYTACJĄ PROSZE O KONTAKT W CELU USTALENIA KOLEKTORA DO ODPOWIEDNIEGO MODELU" - o jakim czujniku mówi? czy o czujniku otwarcia przepustnicy?? czy jakimś innym?

[ Dodano: 09 Sie 2008 22:07 ]
iNTER a jak ten Twój zestawik wygląda? ile to przybyło km? czy na LPG? i za ile moża by od Ciebie wziąć? napisz proszę...

Adas
Puntoświr

Post #154805 Wysłany: 09 Sie 2008 21:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zobacz, co na twojej przepustnicy jest napisane, itp, czy to czy to..

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat