Mam problem z 3 swiatlem stopu przepaliła mi sie jedna żarówka i chciałbym ja wymienić ma ktos jakas wiedze w tym temacie?, co to za zarówka?, jak to wymienic? i podobne informacje z góry dzieki
Tam są zdaje się takie maleństwa 1 czy 1,5 watowe, tzw. całoszklane (jak postojówki albo od zapalniczki, tylko mniejsze) na wcisk.
Światło jest rozbieralne. W instrukcji było jak to zrobić?
Trochę to może być upierdliwe.
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06
krowka Ekstremista
Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 539
Tematy: 7 Skąd: Toruń
dzieki serdeczne zabiore sie za to jak najszybciej
[ Dodano: 28 Sie 2008 19:30 ]
no to co sie okazuje to nie taka prosta sprawa jak sie posiada lotkę, jak sie jej nie ma to chwila moment i lampa wyciągniętą a tak to trzeba mieć narzędzia chirurgicznea aby nie uszkodzic powłoki lakierniczej. więc lampy nie naprawiłem
sadoo
wg książki wygląda to na prostą robotę.
Wystarczy wycisnąć całą lampę od środka na zewnątrz, zdjąć osłonę i żaróweczki są na wierzchu.
W czym jest problem?
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06
michalj Puntoświr
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 438
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
sadoo
wg książki wygląda to na prostą robotę.
Wystarczy wycisnąć całą lampę od środka na zewnątrz, zdjąć osłonę i żaróweczki są na wierzchu.
W czym jest problem?
dobrze napisałeś wdg książki to łatwo
a w rezultacie to nie taka prosta sprawa, a nie chciałem nic porysowac bądz połamać
Wymiana jest niestety stresująca - trzeba się nakombinować z podważaniem śrubokrętem - do tego osłona potrafi się zaklinować o górne przetłoczenie otworu w bagażniku.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach