| Autor |
Wiadomość |
Elementary
Sympatyk kropek

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 114
Tematy: 3 Skąd: Wołomin
|
Spodobały mi się właśnie białe. Pozatym nie mam turbo, więc po co mi wskaźnik doładowania (nie pomyślałem o tym wcześniej)? Ale tarcze zegarów da się własnoręcznie zrobić chyba? Wydrukować na tekturce, wyciąć i voila  |
_________________ Przejdę, przejdę... Zawsze tak było, po uszy w gównie, a nad głową pioruny.
-----------------
http://fiatpunto.com.pl/topic9822.html <-- Mój kropek  |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
czlowieksukcesu
Puntoświr
Imię: Marek
Dni na forum: 463
Tematy: 12 Skąd: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń]
|
| Elementary napisał: |
| Ale tarcze zegarów da się własnoręcznie zrobić chyba? Wydrukować na tekturce, wyciąć i voila |
czy ja wiem, namordujesz się za trzech a efekt nie będzie taki jakbyś kupił jakieś fajne tarcze choćby na allegro
kropas ogólnie bardzo fajny :)blacharka, zdesie w kolor, białe kierunki na przód i jest git  |
_________________ 1.9 JTD
GP 1.4 8V |
|
|
|
 |
Elementary
Sympatyk kropek

|
Zderzaków pod kolor nie biorę, kierunków również. Samochód wyglądałby z przodu jak d***, za przeproszeniem, - czyli nic ciekawego. |
_________________ Przejdę, przejdę... Zawsze tak było, po uszy w gównie, a nad głową pioruny.
-----------------
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 539
Tematy: 37 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Elementary: ja bym na twoim miejscu jednak te z GT brał. Wyglądają dużo lepiej niż jakiekolwiek dorabiane białe tarcze. A wskaźnik doładowania jak by mieć duże chęci to chyba dało by się przerobić np na wskaźnik ciśnienia oleju...
[ Dodano: 15 Sie 2008 08:34 ]
A i gratuluję decyzji o pozostaniu przy czarnych zderzakach. W pełni pokrywa się z moimi odczuciami estetycznymi  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 197
Tematy: 5 Skąd: Zgierz
|
| STax napisał: |
| A wskaźnik doładowania jak by mieć duże chęci to chyba dało by się przerobić np na wskaźnik ciśnienia oleju... |
A gdzie w takim razie podłączyć wskaźnik ciśnienia oleju
Jeżeli już bym zakładał zegary od GT to bym poprostu zostawił wskaźnik turbo w spokoju, chyba że dało by się podłączyć pod niego czujnik podciśnienia w kolektorze dolotowym. (podciśnienie zamiast nadciśnienia )
Zostaje jeszcze problem z wyskalowaniem prędkości. |
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job |
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 539
Tematy: 37 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
dario76: hmm, albo lepiej wskaźnik temp. spalin Wyskalowanie można kołami poprawić Ale lepiej udać się do aso w celu przeskalowania. |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
dario76
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 197
Tematy: 5 Skąd: Zgierz
|
Rzeczywiście zegary od GT są extra, ale chyba jednak za dużo kombinacji z ich przełożeniem.
Ja osobiście zainwestowałem w białe tarcze z Allegro (są w drodze do mnie). Może nie są to GT-eki, ale zobaczymy. Jak dotrą i zamontuje, to wrzuce jakieś fotki. |
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job |
|
|
|
 |
halina
Puntoświr

Dni na forum: 190
Tematy: 5 Skąd: Wielkopolska Poznań-jeszcze Szamotuły
|
Bardzo ładna kropka.  |
_________________ Prawko od 28 kwietnia 2008
Punto I 1,1 S 55 09/ 1996
Mam ją od 07.05.2008- 3 właścielem
Miska olejowa 130pln.
Sprężyny ,amortyzatory : 800pln
Nowe białe kierunkowskazy 50pln.
Nadal nie mam nowego licznika.
 |
|
|
|
 |
Elementary
Sympatyk kropek

|
Może i kombinacji dużo jest, ale efekt jaki fajny Wyskalowanie prędkościomierza to nie jest raczej zabójczy koszt, a i przerobienie wskaźnika na ten od temperatury spalin nie jest jakąś arcytrudna do zrobienia rzeczą.
Czyli pozostaje kupić zegary od GT i voila
Widzę również, że nie jesteś zwolennikiem zderzaków pod kolor w P1 STax
[ Dodano: 19 Sie 2008 03:06 ]
Oto fotki. Miska olejowa- jak myślicie, ile z tym jeszcze mogę pojeździć? Jak na moje oko wygląda fatalnie, i do tego gubię odrobinę oleju.
A druga sprawa- rysa... dzisiejsza, świeża, jakiś matoł (matolica?) zahaczyła mnie wózkiem z zakupami (wysokość na której jest rysa, idealnie pokrywa się z wysokością wózka). Jak myślicie? Da się coś z tym zrobić? Mam jakąś nikłą nadzieję iż nie będę musiał robić całego elementu. A na koniec dzisiejsza sesja zdjęciowa:D Mała, ale jest:) I jak się pięknie kropek prezentuje:)
------------------------
------------------------
 |
-----------------
|
|
|
 |
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 896
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
|
Ja bym już zamawiał nową miskę Byle kamyczek czy większa mucha ją przebije... Lub jeszcze... wersja ratunkowa miski olejowej.... może się udać, ale nie musi.... szczota druciana, zedrzeć te strupy rdzy (grozi przedziurawieniem miski, a wtedy na 1-2kkm może da rade poxilina + mała śrubka...), umyć zacieki benzyną oraz całą miskę, i pomalować hamerajdem, naładować do okoła uszczelki dużo silikonu.... ogólnie moim zdaniem gra nie warta świeczki.... a jak chcesz tak z tym jeździć to zaopatrzyłbym się w dużą butelkę oleju.... w każdej chwili możesz stracić całą zawartość miski...
Nową miskę z zewnątrz potraktuj papierem ściernym, benzynką ekstrakcyjną i hamerajdem
Co do wycieków... nie dość, że leci z uszczelki miski to chyba jeszcze gdzieś z rejonów pompy oleju... trzeba sie przyjrzeć dokładnie skąd. |
|
 |
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 788
Tematy: 91 Skąd: Mielec
|
|
|
|