Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Poradnik dla przyszłego kropka :) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
nslukasz
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 111
Tematy: 1

Post #157062 Wysłany: 14 Sie 2008 22:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na początek witam Wszystkich Smile

Ja nazwa tematu wskazuje nie jestem jeszcze właścicielem kropka lecz zamierzam sie właśnie do zakupu takiego cudeńka... Smile
Niestety jak na polskie realia przystało planuje zakup uzywanego... i tu pojawia sie moje pytanie... Co poradzilibyście za cene ok 32 do max 35 tys.
Sam myślałem o 1,3 multijet 90ps Smile
tylko zastanawiam sie w jakim stanie by było ponieważ jestem już po jednym spotkaniu i co sie okazało... w cudowny sposób nie wiedomo nikomu jak auto było skasowane dosyć solidnie...
Jak myślicie szukać dalej takiej wersji czy polecacie jakąś alternatywe ?

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze niedługo zamieszcze na forum zdjęcia własnego kropka Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 582
Tematy: 35

Post #157117 Wysłany: 15 Sie 2008 06:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dozbieraj 3 tysie i kup, 1.4 77km, nówkęSmile. Głupotą jest kupno używanego w takiej cenie.. Dobrego nowego samochodu nikt Ci nie sprzeda, taka prawda:).

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Yoka
Moderator

Dni na forum: 646
Tematy: 22

Post #157120 Wysłany: 15 Sie 2008 07:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

...a nie chcesz kupić mojego??....taniej ciebie wyjdzie !! Very Happy

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
Lukis
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 415
Tematy: 17

Post #157126 Wysłany: 15 Sie 2008 08:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yoka napisał:
taniej ciebie wyjdzie !

taniej ale awaryjnej Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 582
Tematy: 35

Post #157136 Wysłany: 15 Sie 2008 08:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak chcesz uzywke to sie kupuje cos w cenie 1/2 nowego. Czyli 4 latka. I wtedy musisz miecz 2-3tysiaće na doprowadzenie go do stanu dobrego, przeważnie tak jest. A co nowy to nowy. Jak zadbasz od nowego, to Fiacik będzie chodził i chodził. A wiadomo, jak to jest z używką, mogłbyć bity, ewentualnie ktos spzrwedaje bo mu sie trafił zły i non stop się psuje... A i najlepsze, samochód od kobiety, moja ciocia kupiła nowe autko. ze mało jeździ to, jakos tak wyszło, że oleju nie wymieniałą przez 30czy 40 tysiecy, bo nie byął na stacji wogóle, z oleju zrobiął się woda i farfocle, a mechanik, czemu nie wymieniala pani, a Ona: A trzeba ??. Samochodów rocznych, dwulatków się nie kupuje, wtedy najwięcej tracą i generalnie nikt dobrego nie spzreda, ale to już chyba logiczne... Te 5 latek każdy chce nowym pojeździćSmile

[ Dodano: 15 Sie 2008 09:42 ]
p.s. myśle o kupnie Grandzi na kredyt:D Nówki:D MOże dadzą 0 procent bhehehe:P

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
LeszekR
Puntoświr

Imię: Leszek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 650
Tematy: 7

Post #157180 Wysłany: 15 Sie 2008 12:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Brat dał za dwulatka z pełnym wypasem prawie50% ceny nowego Wink Mieliśmy podobny problem kupic nowego ale słabo wyposażonego i takiego który po wyjeżdzie za bramę salonu traci znaczną część swoiej ceny czy tez lekko używanego.Wybraliśmy drugą opcję i z ciekawościa bedę obserwował jego spadek wartości Wink
nslukasz
Sympatyk kropek

Dni na forum: 111
Tematy: 1

Post #157199 Wysłany: 15 Sie 2008 13:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

LeszekR napisał:
Brat dał za dwulatka z pełnym wypasem prawie50% ceny nowego Wink Mieliśmy podobny problem kupic nowego ale słabo wyposażonego i takiego który po wyjeżdzie za bramę salonu traci znaczną część swoiej ceny czy tez lekko używanego.Wybraliśmy drugą opcję i z ciekawościa bedę obserwował jego spadek wartości Wink

A gdzie szukaliście takiego granda? w Polsce czy zagranicą?
.... a 50% wartości to calkiem przyzwoita cena

P.S.
a czy bity był sprawdziliście? Very Happy
LeszekR
Puntoświr

Post #158404 Wysłany: 19 Sie 2008 07:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A gdzie szukaliście takiego granda? w Polsce czy zagranicą?
.... a 50% wartości to calkiem przyzwoita cena

Kupiony od dealera Wink 50% moze troche przesadziłem Wink

P.S.
a czy bity był sprawdziliście? Very Happy[/quote]

Uniknał spotkania z walcem Wink Wink Wink
daras
Puntoświr

Dni na forum: 714
Tematy: 19

Post #158436 Wysłany: 19 Sie 2008 08:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nslukasz napisał:
Sam myślałem o 1,3 multijet 90ps

Może być ciężko znaleźć coś pewnego. Też szukałem kiedyś i wszystko co znalazłem miało jakieś wady. I to poważne.
W zasadzie można założyć z pewnością 100%, że wszystko co jest sprowadzone, w tzw. dobrej cenie: ma wady lub było naprawiane po wypadkach.
Tak wygląda rzeczywistość.

Chętnie bym Ci zaproponował moje Grande Wink
Auto 100% bezwypadkowe w super stanie.

Tylko gdzie znajdę w podobnym stanie do mojego Alfę 156?

LeszekR
Puntoświr

Post #158456 Wysłany: 19 Sie 2008 09:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

[quote="daras"]
nslukasz napisał:
Sam myślałem o 1,3 multijet 90ps

Może być ciężko znaleźć coś pewnego. Też szukałem kiedyś i wszystko co znalazłem miało jakieś wady. I to poważne.

Zgadza się.Ja szukałbym auto u delerów czasami zdarzają się rodzynki.Moze lepiej zapłacić wiecej a mieć wieksza pewność bo 100% pewności nigdy nie ma.Byle nie było składane z dóch egzemplarzy bo malowany zderzak czy jakiś inny pojedyńczy element to jeszcze nei tragedia Wink
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 223
Tematy: 12

Post #158522 Wysłany: 19 Sie 2008 11:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

LeszekR a może to http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-3-90km-abarth-skora-klima-C5961441.html

Puntoświr

Post #158524 Wysłany: 19 Sie 2008 12:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

slon11 napisał:
LeszekR a może to http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-3-90km-abarth-skora-klima-C5961441.html

Widziałem juz gdzies to ogłoszenie poznaje po tych charakterystycznych tylnych lampach.Nic nie zastpi osobistych oględzin autka, przkonałem się że zdjęcie potrafi "kłamać". A co do samego przedstawianego kropa wersja widać baaardzo bogata Wink (dla mnie to jeden z najładniejszych kolorów GP)Gdyby pod wzgłędem technicznym okazał się ok to spróbowac zbić troche z ceny a potem to już cieszyć się GP.
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 223
Tematy: 12

Post #158528 Wysłany: 19 Sie 2008 12:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozmawiałem z tym gościem telefonicznie ,powiedzial że auto jest przywiezione z Francji od kogoś tam ,ten ktoś chciał własnie takie światła i zamontowali mu je w ASO we Frnacji ,samochód był lekko poobcierany jak to we Francji (i to jest prawda tam tak jest) ale zrobiony tutaj gość ma zdjęcie przed (nie wiem nie widziałem) na pytanie dlaczego na zewnątrz ma czerwone znaczki a na jaśku na kierze niebieski powiedział żę pracuje we fiacie i sobie załatwił ,niestety nie zapytałem czemu nie załatwił sobie czerwonego na kierownice. Po za tym autko bez żadnych usterek.
Hmmmm nie widziałem go na żywca ale te światła z tyłu - po co ktoś zmenia światła z tyłu inwestuje i potem sprzedaje mając nie spełna 15 tyś km przejechane ?? ,i ten znaczek na kierownicy wybitnie świadczy o wystrzeleniu jaśka . Auto trzebaby było wziąc na kanał i pooglądać ze wszystkich stron i oczywiście pozbijac cene miesiac temu był wystawiony od tego gościa za 44900 teraz widze że jest z komisu przy drodze bielsko-szczyrk i taniej więc myśle że 40000 może udałoby się go zbić ale tak jak mówie ja nie widziałem go na żywca

Puntoświr

Dni na forum: 714
Tematy: 19

Post #158588 Wysłany: 19 Sie 2008 13:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

slon11 napisał:
a może to http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-3-90km-abarth-skora-klima-C5961441.html

Gdzieś już o tym pisaliśmy.
Samochód roczny, niski przebieg, super wypas, dość ciekawa cena (nie za niska - nie za wysoka), super stan - przykład modelowy.
Nic tylko brać.
Nie mówię, że jest coś z nim nie tak, bo go nie widziałem.
Ale tak na prosty rozum: kto kupuje super wypaśną wersję atrakcyjnego diesla, jeździ rok i robi tylko niecałe 15 tys. km., dokłada światła, znaczki i ... decyduje się na sprzedaż do Polski? Bo we Francji chętnych na tak atrakcyjne auto brak.
Gdzie jest "haczyk"?
Może auto było po dzwonie, podtopieniu, gradobiciu?
Może?

adi.degora
Moderator

Dni na forum: 553
Tematy: 13

Post #158593 Wysłany: 19 Sie 2008 13:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widze że mamy chyba tydzień teorii spiskowych Mr. Green

..:: Cicho(?)ciemniak E60 - muza, przelot tłumik, gleba - więcej do szczęścia nie trzeba Mr. Green ::..

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat