| Autor |
Wiadomość |
august
Forumowicz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 109
Tematy: 1
|
Witam Grupę!
Czy mógłby mi ktoś przybliżyć tajniki demontażu lampy tylnej w Punto II 2004 (FL ??) ?
Dostepne posty dot. wskazania narzędzia z zestawu fabrycznego i pobieżnego opisu lokalizacji śrub. Czy mógłbym prosić o dokładniejszy opis, chciałem zrobić wymianę grzecznościowo lecz zabudowanie tych śrub klosza lampy uniemożliwia mi ich lokalizację. Bardzo proszę o dokładniejszy opis, czy trzeba demontować plastyk z tylnego słupka ?
pozdrav,
August |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 896
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
|
Nie.... trzeba tylko wyjąć jajowatą zaślepkę z plastiku tylnego słupka... i sruba na wierzchu... w bagażniku też znajdziesz...
Obejrzysz, to załapiesz o co chodzi. |
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 582
Tematy: 35 Skąd: Białystok
|
|
|
|
 |
majsta7
Puntoświr

Imię: Waldek
Dni na forum: 138
Tematy: 9 Skąd: Kępno
|
mowiac moze troszke dokladniej;)... za tylnymi siedzieniami na bocznych slupkach sa plastiki, na tych plastikach sa zaslepki w ksztalcie jaja wielkosci troszke wiekszego jaja W kazdej strony jest 1 zaslepka. Zdejmujesz zaslepke i od razu widac srube. Druga sruba natomiast znajduje sie w bagazniku. Dostep do niej jest rowniez bardzo prosty. W materiale bocznym powinno byc polkoliste naciecie wlasnie do odkrecenia lampy. Po prostu odchylasz ten material i widzisz druga srube:) Teraz jak juz wiesz gdzie sa sruby..odkrecasz je i wyciagasz lampe. Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek  |
_________________ Fiat Punto II FL, 2003r., 1,4 16V
http://fiatpunto.com.pl/topic9749.html |
|
|
|
 |
august
Forumowicz
Dni na forum: 109
Tematy: 1
|
| majsta7 napisał: |
[...]Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek  |
Dziekuje uprzejmie za pomoc.
pozdrav,
August |
|
|
|
|
 |
_wladimir_
Puntomaniak

Imię: janek
Dni na forum: 107
Tematy: 3 Skąd: CT
|
A w zestawie narzędziowym jest takie cuś co z jednej strony służy do odkręcania nakrętek wentyli a z drugiej jest klucz na te śruby. Za dźwignię robi śrubokręt który również znajduje się w zestawie. |
|
|
|
|
 |
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 434
Tematy: 25 Skąd: małopolska
|
fu** u mnie z zestwy to tylko podnosnik i klucz do kół jest, poprzedni właściciel albo pogubił, albo pochował przedemną te bajery  |
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
|
 |
qbus
Sympatyk kropek

Imię: Kuba
Dni na forum: 54
Tematy: 2 Skąd: Bochnia
|
mam takie pytanie czy da sie tą lampe jeszcze bardzie rozebrać ? tzn oddzielić przód od tyłu .... bo mam leciutko pękniętą lampe i mi sie dostałą woda do środka i nie mam jak jej wylac .... mam tylko 2 opcje albo to jakoś jeszcze bardziej rozebrać lub u doły zrobić taką malutką dziurkę, żeby ta woda się wylewała ( która opcje wybrać, biorąc pod uwagę, ze nei mam pojęcia jak rozdzielić to na bardziej składowe części ... |
_________________ o to mój Kropek:
http://fiatpunto.com.pl/topic11235.html |
|
|
|
 |
|
|