Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Kradzież wycieraczek - uszkodzone ramię... :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
lukasz.mrozik
Puntomaniak

Imię: Łukasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 247
Tematy: 14

Post #157592 Wysłany: 16 Sie 2008 21:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.
Dzisiaj mój Kropek padł ofiarą kradzieży... Ukradziono mi prawie nowiutkie płaskie wycieraczki Ekhm... Mało tego - widać, że lewa wycieraczka (ta od strony kierowcy) była najprawdopodobniej ściągana na siłę - całe ramię było pogięte. Tak jak mogłem, dogiąłem je, aby można go było używać, jednak to tymczasowe rozwiązanie. Zauważyłem bowiem, że całe ramię obrócone jest tak jakby na tym trzpieniu wychodzącym z podszybia - teraz przy pracy wycieraczka wychodzi około 10cm poza obrys szyby (gdy jest maksymalnie skierowane do góry)... Da się to naprawić? Czy rozebranie mechanizmu i ponowne ustawienie ramienia jest możliwe? Jak zdjąć ramię? Zdjąłem plastikową zaślepkę, odkręciłem śrubę, a ramię nadal siedzi i nie daje się zdemontować. Czy mógł ucierpieć mechanizm wycieraczek podczas tej kradzieży? Będę wdzięczny za pomoc. Doszedłem do wniosku, że chyba więcej takich wycieraczek nie kupię (parkuję pod blokiem). Sprawię sobie jakieś tradycyjne ale solidnej firmy - żeby nikt nie chciał ich sobie pożyczyć. Doradzicie mi co mógłbym kupić? Bosch? Valeo? A może coś innego?
Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
bodek600
Sympatyk kropek

Dni na forum: 333
Tematy: 8

Post #157614 Wysłany: 16 Sie 2008 22:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ramie wyregulujesz
musisz podwazyć wkretakiem lub czymś ???/ innym
jest ono osadzone na takim jakby wieloklinie stożkowym
moja rada poluzuj tylko śrubę tą pod zaślepką i wtedy prubuj podważać -masz pewność ze jeśli ci zeskoczy to nie daj bożę nie udezy ci w szybe i nie będziesz miał następnego wydatku
jak już sie z tym uporasz kapnij na ten trżpień co wystaje ciutke oleju to wtedy nie zapiecze ci sie ten mechanizm-napewno nie zaszkodzi a pomoc moze Wink
lukasz.mrozik
Puntomaniak

Post #157702 Wysłany: 17 Sie 2008 11:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wielkie dzięki, bodek600 Smile
W poniedziałek zabieram się do dzieła!
ZAKRZA
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 379
Tematy: 18

Post #158237 Wysłany: 18 Sie 2008 18:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale chamy zaj.... bym jak bym przyłapał na gorącym uczynku !!! Evil or Very Mad

Puntomaniak

Post #158814 Wysłany: 20 Sie 2008 07:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No i po naprawie - ramiona wycieraczek naprostowane Smile Przy okazji wyczyściłem je z rdzy i przemalowałem czarnym matowym sprayem - są prawie jak nówki Smile
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 634
Tematy: 17

Post #158817 Wysłany: 20 Sie 2008 07:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

co do wycieraczek to ja polecam Championa albo Trico Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat