Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Fix&go Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
LeszekR
Puntoświr

Imię: Leszek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 650
Tematy: 7

Post #157779 Wysłany: 17 Sie 2008 15:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Drodzy koledzy, czy mieliście okazje używania w swoich kropkach fix&go?Jak się to sprawuje w praktyce. Macie już jakieś doświadczenia w tej materii?Jak wogóle tego używać Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 223
Tematy: 12

Post #157796 Wysłany: 17 Sie 2008 17:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

podobno bo sam nie miałem okazji używać sprawdza się to tylko przy niewielkich przebiciach opon, jedni mówią że to nic nie warte inni że przejechali na tym nawet 100 km bez żadnego problemu ,co do sposobu uzycia tego wynalazku to tylko moge się domyślać że w trakcie pompowania koła wpuszcza się ten preparat do środka (nie wiem czy cały czy ile tego trzeba ale chyba cały) powietrze uciekajace przez przebicie pociagnie ten "klej" za sobą po czym zatka otwór bądz pierwsze się wpuszcza preparat a potem pompuje tak chyba bedzie lepiej ,z tym że nie pobowałem więc moge sie mylić

Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 251
Tematy: 15

Post #157839 Wysłany: 17 Sie 2008 18:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

lepiej tego środka nie stosować,bo później wulkanizatorzy mają problem z masą,która zostaje wewnątrz
DENIShyc
Puntoświr

Imię: DENIS
Dni na forum: 412
Tematy: 26

Post #157882 Wysłany: 17 Sie 2008 19:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja sie o to pytalem w ASO
i znajomy mi powiedzial ze to jest niezbyt ten tego - dlatego jest dawane za darmo a za kolo sie doplaca
jak sie przepije oponke wtryskuje sie to do oponki pozniej dopompowuje sie powietrzem i przez pare km / min. jedzie z niewielka predkoscia aby plyn dobrze sie rozprowadzil po calej oponie Inaczej bedzie niewywazone kolo
ale kolega powiedzial mi ze zawsze sie zle rozporwadza i doslownie mozna dojechac tym ledwo do wulkanizatora
a preparat ten niszczy felge (zwlaszcza alu) i opone
Tym samym odradzil mi przedanie kola i zakup tego zestawu (chcialem dac w miejsce kola glosnik Very Happy)

Puntoświr

Dni na forum: 714
Tematy: 19

Post #158403 Wysłany: 19 Sie 2008 06:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam to w bagażniku i wolałbym nigdy tego nie używać.
Jedyna zaleta tego rozwiązania to mniejsza masa wożona w bagażniku bo nie ma koła.
Wolałbym jednak mieć koło, najlepiej dojazdowe, zamiast tego fix&go, bo zawsze mam trochę stresa jak wyjeżdżam gdzieś w dalszą podróż.

xisio
Sympatyk kropek

Dni na forum: 63
Tematy: 4

Post #176405 Wysłany: 03 Paź 2008 20:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DENIShyc napisał:
dlatego jest dawane za darmo a za kolo sie doplaca

he w wersji van doplacasz za fix&go Smile 200zl !!
pawelk
Puntomaniak

Imię: paweł
Dni na forum: 170
Tematy: 3

Post #176410 Wysłany: 03 Paź 2008 20:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

xisio no to widzisz , że nie ma sensu wydawać na coś takiego kasy Szczerbol

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat