hmmm, a to ten w regulaminie zapisane jest czy gdzie?
Szyba czy szyby??
Wydaje mi się ( ale tylko wydaje ) że jeżeli jest to zapisane w regulaminie, to ok, ale wtedy wszystkie szyby powinny być o rok starsze, czyli z jednego rocznika.
Ja na Twoim miejscu poszedł bym do nich po pisemne zaświadczenie że szyba ta i ta mają fabrycznie starsze szyby... czyli z wcześniejszego rocznika.
Ja na Twoim miejscu poszedł bym do nich po pisemne zaświadczenie że szyba ta i ta mają fabrycznie starsze szyby... czyli z wcześniejszego rocznika.
Dokłądnie ponieważ przy sprzedaży kiedyś będziesz miał teksty że auto było bite i nikt ci nie uwiarzy ,ja bym ci ie uwierzył tym bardziej że wiesz co się teraz dzieje w segmencie aut używanych wszystkie są bite praktycznie
_________________ GP 1.4 Dynamic
divers88 Puntoświr
Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 449
Tematy: 30 Skąd: Zabrze
powodzenia przy kupowaniu samochodu używanego
przy sprawdzaniu przeszłości samochodu , akurat szyby powinny być na ostatnim miejscu
vin->grubość lakieru->wnętrze->szyby
Tak divers, ale to jest akurat rzecz na którą wszycy patrzą, bo nie trzeba specjalistycznej aparatury, i każdy może srawdzić czy szyby są jednego producenta i jednego rocznika.
Możesz nie mieć miernika lakieru, wtedy lecisz dookołą auta, sprawdzasz szpary czy są równe, sprawdzasz VIN, wnętrze ( kierownica gałka czy przebieg może być faktyczny ) i... szyby.. czy są orginalne.
Auto może być po dzwonie, może być dobrze zrobione czyli może mieć równe szpary, magików od lakieru tez znam.. np malowany jeden element.. specjalnie pomalowany grubiej, a później pasta lekko ścerna lakier i polerka , do stanu "prawidłowego".
A szybę kupić z tego samego rocznika, i od tego samego producetna wcale tak łatwo nie jest. dlatego większość ludzi faktycznie najpierw na to uwagę zwraca.
Dni na forum: 671
Tematy: 23
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach