Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Fiat Grande Punto FL Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
mufc7
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 469
Tematy: 2

Post #159057 Wysłany: 20 Sie 2008 18:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czy to przypadkiem na obu zdjęciach nie jest linea?

to po lewo wręcz na pewno bo to sedan...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
zoon
Puntoświr

Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 574
Tematy: 21

Post #159067 Wysłany: 26 Sie 2008 09:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
yyy Panowie ja bym się tak nie nakręcał bo dopiero co wprowadzili wersję MY2008 i 2 miechy po tym FL ? coś mi tu nie halo Confused na zdjęciu też jest Linea zamaskowana - jej już też chcą fundować FL ? Neutral

MY 2008 to w zasadzie tylko jakieś naklejki Very Happy

Lifting Grande był pierwotnie planowany na 2008 rok, ale przesunieto go na 2009. 4 lata to najwyższy czas - wchodzą właśnie nowe Ibiza i popularny na zachodzie Jazz.

Parafrazując Enzo Ferrari - najlepsze Punto to to najnowsze Very Happy

[ Dodano: 26 Sie 2008 10:30 ]
Wkrótce wchodzi Yaris, model 2009.

FIGA1
Puntomaniak

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 100
Tematy: 1

Post #161260 Wysłany: 26 Sie 2008 17:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jogurt napisał:
Jak dla mnie to w GP jest za mało finezji

Wedłóg mnie GP jest PIĘKNE,czarny kolor najbardziej mi sie podoba,ale jak powiedziałeś każdy ma swoje zdanie.

Puntoświr

Imię: Kuba
Dni na forum: 115
Tematy: 4

Post #161323 Wysłany: 26 Sie 2008 19:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

FIGA1 napisał:
Wedłóg mnie GP jest PIĘKNE

jak dla mnie ani piękne, ani brzydkie. A o finezji pisałem z tyłu. Jest trochę za pusto na klapie bagażnika.
Dave
Sympatyk kropek

Dni na forum: 641

Post #166673 Wysłany: 08 Wrz 2008 17:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
MY 2008 to w zasadzie tylko jakieś naklejki
MY 2008 to nie tylko naklejki (które zresztą są tylko opcją) ale przede wszystkim nowe zegary oraz nowe tapicerki (jakość materiałów i kolory).

Mam jeszcze pytanie dotyczące kolejnych wersji modelowych. Kiedyś kolor bordowy nazywał się Bolero a teraz w konfiguratorze widnieje jako SKA. Czy to ten sam lakier, tylko ze zmienioną nazwą czy może zmienili odcień? Ktoś wie?
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 444
Tematy: 24

Post #166774 Wysłany: 08 Wrz 2008 19:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Boję się tego FL, zeby tylko nie popłyneli jak na FL PII. :], zresztą w MY2008 juz spieprzyli zegary i widzę ze coś zaczynaja kombinować przy GP na siłe Evil or Very Mad

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 637
Tematy: 18

Post #166844 Wysłany: 08 Wrz 2008 20:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jakość materiałów bez zmian, i nawet lusterka do makijazu po stronie kierowcy nie ma Very Happy, lampka sufitowa taka jakaś brzydka, i zegary głupio pomyślane mogli zrobić tak jak jest skala w audicy tzn 10 30 50 70 90 100 120 140 itd

www.13poziomo.pl
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 539
Tematy: 37

Post #166848 Wysłany: 08 Wrz 2008 20:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo: taka skala w pierwszych maluchach była... Szczerbol
Tzn 10, 30, 50 i tak do 130 aż Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Yoka
Moderator

Dni na forum: 646
Tematy: 22

Post #166898 Wysłany: 08 Wrz 2008 21:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co mi wiadomo to na 2009 r. jest przewidziany ponoć model FL Smile Zmiany zewnetrzne mają być minimalne (ponoć) aczkolwiek coś mają zmieniać w mechanizmach samochodu. Wiem, że napewno wspomaganie się diametralnie w 2009 r. zmieni - nadal elektryczne aczkolwiek duze różnice będą ...tak, że kolumna z FL nie będzie pasować do wersji produkowanej w latach 2005-2008 Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
Dave
Sympatyk kropek

Post #166899 Wysłany: 08 Wrz 2008 21:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bardzo interesujące wynurzenia... Po pierwsze skąd wiesz, że jakość materiałów jest bez zmian? Miałeś okazję dotknąć? Gdzie? Po drugie zegary wyglądają właśnie w ten sposób, który opisałeś. Nieparzyste są "bardziej wyeksponowane" więc zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Teraz zegary powinny być kwadratowe, żeby wpasować się w gusta Rodaków? Patrząc na zdjęcia na przednim panelu pojawiają się materiały znane z Bravo - a więc jednak poprawa jakości. No ale dogodzić Polakom... Ci, którzy już kupili i nie mogą niczego zmienić są w większości zjadani przez zazdrość i nawet jeśli nowa wersja podoba im się bardziej to będą lansować mity o brzydkiej lampce, i za krótkim lewarku zmiany biegów Smile No ale takie prawo demokracji, cóż... Moim zdaniem pierwsze GP miały kiepściutkie i tandetne zegary, podobne zupełnie do niczego. Pomijam fakt zmniejszającej się liczby wszelakich usterek w porównaniu z MY2006 i MY2007 - tylko chwalić. No, żeby jeszcze to lusterko po stronie kierowcy dodali, to już Ferrari by był Szczerbol Po prostu nie dogodzisz... Pozdrawiam

P.S. Myślę, że dobrym zwyczajem przy przekazywaniu newsów w stylu - kolumna będzie inna, zmienione zostaną kluczowe podzespoły lub przeprowadzone będą takie czy inne modyfikacje - byłoby podawanie źródła informacji. Przerzucanie się takimi informacjami bez umiaru powoduje tylko niejasności i problemy przy interpretacji. Ja swoje informacje opieram na dwóch dealerach Fiata, FAP oraz zdjęciach, które były zamieszczane na Forum. Zaczynam się zastanawiać czy na Forum Sympatycy GP są w mniejszości czy w większośći. Czasami odnoszę wrażenie, że większość tu "skodziarzy" i "golfiarzy", którzy ryją doły pod wielbicielami GP krytykując każdą zmianę i pomysł Fiata. To może zaczniemy nagle linczować wszystkie diesle albo wszystkie pomarańczowe Fiaty?
sadoo
Puntoświr

Post #166935 Wysłany: 08 Wrz 2008 22:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dave koleżko nie napędzaj sie tak bo ci pociąg do Sochaczewa ucieknie, tak dziwnie sie składa ze mój dobry kolega zakupił sobie 2 tyg temu MY2008 i mam pełne namacalne porównanie wersja dynamit tak jak mój, wiec swoje wypowiedzi nie wysnuwam na podstawie zdjęć tak jak teraz wnioskuje Ty to robisz, bo sam porównujesz materiały ze zdjec... (jak sam zresztą napisałeś), zegary nie są tak jak napisałem a są od 10 do 230 wiec z stała częstotliwością co 20 od wartości 10 a nie tak jak opisałem w poprzednim poście ze w pewnym momencie skali ta częstotliwość zmienia sie, poza tym stwierdzam fakty, aby innym rozjaśnić, którzy nie maja możliwości porównania i nie jest to narzekanie tylko moja ocena MY2007 VS MY2008 wer dynamic

www.13poziomo.pl
Dave
Sympatyk kropek

Post #166981 Wysłany: 09 Wrz 2008 07:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Dave koleżko nie napędzaj sie tak bo ci pociąg do Sochaczewa ucieknie
I po co ten niskiego poziomu sarkazm? Nie stać Cię na normalną rozmowę " koleżko"? Nie jestem i nigdy nie będę Twoim koleżką więc przyhamuj odrobinkę. Nie takich odzywek oczekujemy na Forum. Bardzo dobrze, że widziałeś wszystko "na żywo" i od tego trzeba było zacząć. Po drugie ja mówię o wersji Emotion a tu już różnica w jakości materiałów jest! Jeśli chodzi o zegary... wiem już o co Ci chodzi ale... doprawdy! Pomijając to, że każdy może mieć własne zdanie są ważniejsze rzeczy w samochodzie niż jedna cyfra w tą lub inną strone. Widziałeś prędkościomierz w Saabie? Chyba nie ruszyłbyś z miejsca Laughing Mniejsza o to, nie jestem złośliwy. Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na to, że np. moje pytanie o lakier (w jednym z poprzednich postów) pozostało bez odpowiedzi, natomiast zostałem potraktowany przez jakiegoś śmiesznego gościa "koleżką", "rozstrzelany" informacjami z nieznanych źródeł o FL i brzydocie nowych wersji GP. Szkoda... ale co kraj to obyczaj. Pozdrawiam
autofan
Puntoświr

Dni na forum: 394
Tematy: 2

Post #167005 Wysłany: 09 Wrz 2008 09:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi tam te zegary z nieparzystymi liczbami też nie przypadły do gustu, w każdym aucie jakim jeździłęm do tej pory były parzyste, ale to kwestia przyzwyczajenia. Ja mam w swoim GP te pierwsze zegary i mi się podobają. Podoba mi się w MY2008 wygląd wewnętrznych klamek i tapicerka.

Puntoświr

Post #167052 Wysłany: 09 Wrz 2008 10:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dave skończ Waść Pan wstydu oszczędz...

Uwagi:
Panowie Wink Proszę takie sprawy załatwiać na PW. A tutaj Pisać na temat Smile //Jaco

www.13poziomo.pl
Dave
Sympatyk kropek

Post #167061 Wysłany: 09 Wrz 2008 11:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nawet nie miałem zamiaru zaczynać Smile Niestety sadoo jako jedyny ciągle nie jest w stanie dostroić się do poziomu Forum i straciłem już nadzieję, że kiedykolwiek to uczyni. Wszystkim innym dziękuję za odpowiedzi oraz opinie i zachęcam do dalszych. Pozdrawiam

Uwagi:
Spokój. Obaj. Bo osty polecą. //STax

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat